Sposób przygotowania

Czosnek siekamy i ucieramy z odrobiną soli. Kotlety z szynki przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy czosnek, pozostale przyprawy i miód wymieszamy z olejem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 2 godziny w chłodne miejsce, by mięso przeszło smakiem i aromatem przypraw. Kotlerty pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Po tym czasie zawijamy je w folię aluminiową i zostawiamy na dodatkowe 10 minut na brzegu grilla. Kotlety podajemy z sałatkami, pieczonymi ziemniakami lub grzankami.




przepis mam świerzy ale jak będe grilować to go wypróbuje:) zapowiada się smacznie:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    irena13

    przepis Macieja Kuronia przygotowane dla biedronki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pychotka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !