Sposób przygotowania

żeberka wypłukane natrzeć czosnkiem i pieprzem,pokroić na małe kawałki i zrumienić na patelni na oleju,podlać wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości .Przygotować sos śliwkowy,krojąc śliwki na połówki ,usuwając pestki,cebulę posiekać i zeszklić na oleju,dodac śliwki,keczup ,czerwone wino,doprawić imbirem ,szczyptą cynamonu gożdzikami i zielem angielskim.Sos gotować na małym ogniu,aż śliwki sie rozgotują.Zeberka miekkie położyć na blaszę posmarować sosem śliwkowym wstawić do piekarnika i zapiec przez 15 min,pozostała częsc sosu można podawać z żeberkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    muszę to zrobić , wydaje się smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !