Sposób przygotowania

Chili umyj, usuń pestki, strąk i czosnek drobno posiekaj. Miód wymieszaj z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Dodaj chili, czosnek, posiekaną kolendrę i dwie łyżki oleju. Marynatą natrzyj filety, odstaw do lodówki na 2 godziny. Rybę usmaż na patelni natłuszczonej pozostałym olejem. Najpierw smaż stronę ze skórą. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj. Ogórek i paprykę pokrój w kostkę, posiekaj cebulę. Kaszę rozbij widelcem, dodaj warzywa i kiełki, przypraw octem, oliwą, solą i pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzach. na wierzchu ułóż rybę. Podawaj z limonką lub cytryną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariusz17

    Ach zjadłbym sobie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !