Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i odrobiną letniej wody, posypujemy łyżką mąki i odstawimy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, solimy. Dodajemy wyrośnięte drożdże, olej i letnią wodę, wyrabiamy drewnianą łyżką, az ciasto będzie odstawać od brzegów miski. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce aż podwoi objętość.
Wkładamy ciasto do naczynia odpowiedniego do kuchenki mikrofalowej ( może być żaroodporne) i wstawiamy do kuchenki na okolo 10 min na 600 W. Po kilku minutach kroimy pyzy w kawałki i polewamy sosem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    co za pomysł !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ma mikrofalówkę, ale używam jej tylko sporadycznie i to do odgrzewania...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    świetny pomysł, tyle mniej babrania się z sitkiem, wodą ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ale masz świetne pomysły!! a te pyzy będą miękkie czy raczej takie :gumowe\" bo ja tak jak Pyza mikrofalę używam tylko i wyłącznie jak chcę coś podgrzać.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    A to dla mnie nowość.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ben-ka, są miękkie a nie gumowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Trzeba wypróbować. Koniecznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !