Sposób przygotowania

Dzwonka łososia oczyścić z łusek,opłukać,natrzeć solą i pieprzem,na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić rybę,następnie odł
ożyć rybę do ostudzenia.Cebulę pokroić w plastry i zrumienić na patelni.Szklankę wody wymieszać z octem,przyprawić solą ,curry,cukrem,imbirem,kurkumą i dodać pozostałe surowe cebule i gotować na małym ogniu przez 5 min i odstawić do ostygnięcia.
W szklanym naczyniu układać rybę i podsmażoną cebulę warstwami i zalać przygotowana marynatą.
Odstawić rybę na 2 dni,następnie podawać z surówką jarzynową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !