Sposób przygotowania

Po opłukaniu piersi z kurczaka gotujemy ją w lekko osolonej wodzie razem z przyprawami. Kiedy ostygną kroimy mięso w niewielka kostkę. Twardy żółty ser kroimy w kostkę. Grzyby osączamy z zalewy io przelewamy strumieniem wody. Następnie drobno siekamy. Wszystkie produkty przekładamy do salaterki i mieszamy. Dodajemy osączony groszek konserwowy i jeszcze raz mieszamy. Bezpośrednio przed podaniem polej sałatkę sosem. Do jego przygotowania użyj gęstej śmietany wymieszanej z chrzanem. Sałatkę posyp świeżą zieleniną: natką pietruszki, koperkiem bądż szczypiorkiem. Do sałatki przed polaniem sosem można dodać drobno posiekaną kapustę pekińską. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !