Sposób przygotowania

Żeberka umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka. Zalej zimną wodą, zagotuj, zszumuj, dodaj włoszczyznę i łyżkę soli, gotuj przez 50-60 minut, odcedź. Miód wymieszaj z olejem, dodaj przyprawy, pokrojony na małe kawałki imbir i zmiażdżony czosnek. Ugotowane żeberka przełóż do marynaty, przykryj, odstaw na 4 godziny. Od czasu do czasu zamieszaj, by całe pokryły się marynatą. Zamarynowane żeberka podsmaż na patelni, najlepiej grillowej, albo podpiecz w piekarniku. Podczas smażenia czy pieczenia smaruj je marynatą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    po prostu pyszności
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jakie apetyczne żeberka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !