Sposób przygotowania

Kabaczek duży ok.2 kg obrać i przekroić wzdłuż,Wyjąć pestki i lużny miąższ.
Pieczarki obrać,drobno posiekać i obrumienić na tłuszczu,osolić i dusić pod przykryciem.
Bułkę tartą rozsypać równomiernie na blasze,wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.Przyrumienioną bułkę dodać do pieczarek,wbić jajka,dodać połowę natki i uduszona cebulkę dodać kilka łyżek mleka - wymieszać i przyprawić solą i pieprzem.
Farsz powinien być dość ostry.
Połówki kabaczka posolić i napełnić farszem..Włożyć do brytfanny,skropić masłem i posypać utartym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i zrumienić.podlać wrzącą wodą zmniejszyć temperaturę i dopiec.Do płynu dodać czosnek,śmietanę wymieszać z mąką i polać kabaczka i chwilę zapiec.
Kabaczka wyjąć i trzymać w cieple a sos doprawić i dodać resztę natki.wymieszać.
Gorącym sosem polać kabaczka i podawać z surówką np z pomidorów.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pysznie:)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    do zrobienia w krótkim czasie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyzsny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    fajne danie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo, ale to bardzo w moim guście.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dobrego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetny pomysł, tak jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smacznie i dietetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !