Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć, oprószyć pieprzem. Panierować w jajku rozkłóconym ze solą i tartej bułce. Smażyć na rumiano. Zostawić do ostygnięcia. Przygotować zalewę. Wodę zagotować z ketchupem. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, cukier, sól. Cebulę pokroić w krążki lub piórka. Ogórki pokroić w plasterki. W nie za dużym naczyniu wszystko układać warstwami. To znaczy pieczarki przełożyć cebulą i ogórkami i tak na zmianę. Wszystko zalać przestudzoną zalewą i schłodzić 4-5 godzin w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię takie pieczarki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś całkiem nowego - dlatego wędruje do księgi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    fajnie wyglądają , mi napewno poskamują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !