Sposób przygotowania

Dynię obrać, pokroić w kostkę gotować w wywarze razem z filetami z kurczaka. Do wywaru wrzucić ziarnka kolendry i sól do smaku- czas gotowania około 30 minut. W blenderze zmiksować orzeszki z mlekiem kokosowym, octem, sosem sojowym i papryczką chili. Kiedy mięso się ugotuje wyjąć z zupy i pokroić w paseczki. Dynię z wywarem zmiksować. Dołożyć pastę z orzeszków arachidowych i gotować około 20 minut. Doprawić solą , pieprzem cayenne, przyprawą do zupy i wcisnąć czosnek( gdyby była za słodka można dolać jeszcze łyżkę octu balsamicznego albo kolejny ząbek czosnku--- zależy od zawartości cukru w dyni). Gotować jeszcze 3-4 minuty. Potrzepać zieloną kolendrą, dołożyć do środka zupy pokrojone w cieńkie paski filety z kurczaka i gotowe!!! Polecam, zarówno moje dzieci, mąż jak i znajomi orzekli ,że naprawdę pyszna a na dowód powiem, że tak jedli, że aż zabrakło:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    chęteni spróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o jejku, ale fajna zupa, super pomysł na połączenie smaków.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super zupka,taki inny smak
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    ciekawa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !