Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska (magdyarska)
garnka, zalać wywarem i gotować około godziny na niedużym ogniu. W trakcie gotowania wołowiny - wieprzowinę również smażymy i dodajemy do wołowiny w garnku. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoto i dorzucamy do gotującego się mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po upływie godziny lub wcześniej ,gdy już wołowina zmięknie, na 20 minut przed końcem gotowania dodajemy: warzywa: pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę i fasolę. Zupę doprawiamy papryką słodką i ostrą w proszku. Dodajemy koncentrat koncentrat pomidorowy i całość ok 15 min przed końcem planowanego gotowania zagęszczamy mąką rozrobiona w wodzie. Smacznego!!!
Jeżeli całość ma trwać krócej ,a wszystko zależy od wołowiny w zasadzie - to musimy ją wcześniej potraktować tłuczkiem - przyśpieszy to proces smażenia i gotowania - oraz jak każdemu wiadomo w kuchni jak w małżeństwie - \"bite mięso lepiej smakuje\" ;)))