Nowe przepisy na pyszne sałatki

Sposób przygotowania

Z mąki, jajek wody, mleka i odrobiny soli zagnieść ciasto. Mleko sprawia, że ciasto jest puszyste i lekkie. Ciasto wyłożyć na stolnice, rozwałkować i szklanką wykrawać kółka. Na każde koło kłaść po łyżeczce wiejskiego pasztetu i lepić pierogi. Do gotującej się i osolonej wody wrzucamy pieroszki i gotujemy ok. 4 min. od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z zaprawianym barszczem (patrz moje przepisy).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    fajny pomysł
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    ciekawy pomysł z tym pasztetem, super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pamietam, że w czasach kryzysu moja babcia często robiła pierogi z pasztetem albo pasztetówką, były pyszne... no i naszła mnie ochota na takie pierożki:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pasztet i barszcz 2 w 1 pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne pierożki
  • 2
    original
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    jeszcze takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !