Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. ser żółty pokroić w plasterki (aby zakryły naczynie w którym będziemy zapiekać ryz) resztę zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Ryż wymieszać ze startym serem (można dodać wędlinę pokrojoną w kostkę) włożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć plasterkami sera. Wstawić do piekarnika na 200 stopni kiedy ser się zarumieni (lub jak ktoś woli bardziej wypieczony to chwilę dłużej zapiekać ) wyjąc z piekarnika delikatnie podzielić i przełożyć na talerze, Polać ketchupem i majonezem wymieszanym z czosnkiem podawać na ciepło jako osobne danie lub jako dodatek do mięs.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !