Sposób przygotowania

Słoninę drobno pokroić, usmażyć, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze smażenia udusić drobno pokrojoną cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Zagnieść ciasto - na stolnicę nasypać mąki, dodać masło, żółtka, mleko, dobrze wyrobić. Okrągłą formę do pieczenia wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Ciasto rozwałkować na wielkość formy i wykleić nim blachę. Wyłożyć na ciasto usmażoną cebulę. WYmieszać śmietanę z musztardą, przyprawić solą i pieprzem, zalać wszystko i wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec ok. 40 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !