Sposób przygotowania

Groszek wrzucić do rondla ze stopionym masłem, lekko poddusić, dodać roztarty czosnek, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Przecier pomidorowy wymieszać z oliwą, zagotować, wymieszać z wywarem lub rosołem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. W środku półmiska układać jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ćwiartki oraz połówki w ten sposób, alby utworzyły kwiat (jajka powinny być gorące), dookoła ułożyć groszek. Jajka polać sosem pomidorowym, posypać posiekaną natką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajne na kolacje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania60

    musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !