Sposób przygotowania

Cebulę obierz i posiekaj w średniej wielkości kostkę. Marchewkę umyj, oczyść i pokrój w półplasterki.
W średnim garnku, w niewielkiej ilości wody (powinna tylko zakrywać składniki) na małym ogniu, mieszając zagotuj posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, masło oraz łyżeczkę soli.
Gdy warzywa w garnku zmiękną, dodaj starannie umyte, pokrojone w drobną kostkę cukinie.
Po około 5 minutach gotowania do warzyw dodaj również ryż. Gotuj wszystko na małym ogniu, mieszając, przynajmniej przez kolejne 20 minut, po czym dodaj mleko wymieszane z jajkiem oraz przyprawy do smaku: szczyptę curry, ostrej papryki, pieprzu i soli. Przyprawioną zupę dokładnie wymieszaj i jeszcze chwilę pogotuj.
Po zagotowaniu zupę zdejmij z ognia i dodaj jeszcze jogurt. Wymieszaj. Następnie rozlej ją do miseczek, posyp obficie posiekanym koperkiem i od razu podawaj.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nie jadlem takiej zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !