Sposób przygotowania

Do naczynia wlać szklankę mleka, pół szklanki wody, olej, wsypać mąkę, odrobinę soli. Starannie zmiksować. Usmazyć cienkie naleśniki.Pieczarki umyć drobno posiekać i poddusić na łyżce tłuszczu. Siedem jajek ugotować na twardo, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do utartych jajek dodać jedno surowe jajko, posiekaną pietruszkę, smietanę, pieczarki, pieprz i sól do smaku. Masę dokładnie wymieszać, smarować naleśniki, zakładać brzegi do środka, zwijać. Przed podaniem podsmażyć.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    koniecznie spróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    SMACZNE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !