Sposób przygotowania

Na patelni z rozgrzanym olejem podsmażam drobno pokrojoną cebulę i paprykę. Gdy już są miękkie, dodaję obranego ze skórki i pokrojonego pomidora. Wsypuję pieprz i paprykę. Dodaję podsmażone warzywa do ugotowanego ryżu wraz z łyżką oliwy i olejem, na którym się smażyły. Dosypuję tartą bułkę , wyrabiam i doprawiam do smaku. Zostawiam masę na ok. pół godziny,żeby się lepiej związała.
Po tym czasie formuję okrągłe klopsiki. Ponieważ nie ma jajka związującego masę, nie smażę ich na patelni, bo mogą się rozpaść. Kładę na wysmarowanym olejem talerzu i wkładam do kuchenki mikrofalowej na 7 min na 700 W. Można je też zapiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    nigdy takich nie jadłam, napewno wyprobuję przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    takich nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    fajne, ja bym je ugotowała na parze, wtedy też nie powinny się rozpaść
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolina83

    Fajnie znaleźć coś wegańskiego, z chęcią wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe klopsiki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !