Sposób przygotowania

Umyte mięso kroimy w kostkę i dusimy z przyprawami do miękkości. Następnie przestudzone mielimy i łączymy z powstałym w czasie duszenia sosem.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Do mąki dajemy 1 łyżczkę soli , gorącą wodę i zarabiamy ciasto pierogowe. Rozwałkowujemy na wymaganą grubość i szklanką wykrawamy kółka, na które kładziemy mięsny farsz. Zlepiamy i wrzucamy do osolonej , wrzącej wody. Gotujemy przez 3-4 min.
Odcedzone polewamy cieplutką cebulką z tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    lubię takie pierożki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Ja wręcz uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dla mnie super bardzo lubię pierogi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie takie pierozki! narobilas mi smaka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !