Sposób przygotowania

Marchew i dynię ugotować, wyjąć z wody, zmiksować. Do mąki dodać dynię, żóltka, sól, cukier, wymieszać, a następnie wyrobić ciasto łyżką drewnianą. Przed samym smażeniem dodać ubitą pianę z białek, wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć niezbyt grube placuszki z obu stron.Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ,dyniowe racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne;)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !