Sposób przygotowania

Czosnek obrać i zmiażdżyć, z mięsem włożyć do brytfanki i piec ok. 75 minut w temp. 175 stopni. Zioła umyć, osuszyć i posiekać (bez łodyżek). Fasolkę gotować w osolonej wodzie ok. 8 minut, następnie zalać zimną wodą, osączyć. Tosty rozdrobnić w misce, dodać zioła, masło i przyprawić. Ziemniaki obrać i umyć. Gotować ok. 20 minut w osolonej wodzie. Pieczeń obłożyć masą ziołową 20 minut przed końcem pieczenia. Boczek przesmażyć na patelni, po 2 minutach dodać fasolkę, przyprawić do smaku. Ziemniaki odcedzić. Mięso wyjąć z brytfanki. Bulion dodać do sosu z pieczenia, przecedzić przez sito do garnka, zagotować z zasmażką błyskawiczną. Przyprawić do smaku. Mięso pokroić w plastry, podawać z sosem, fasolką i ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !