Sposób przygotowania

Jajka roztrzepuję trzepaczką, dodaję mleko i kefir, sól i cukier, potem stopniowo mąkę na zmianę z wodą gazowaną, cały czas trzepiąc. Zostawiam ciasto na kilkanaście minut, żeby \"odpoczęło\". Na patelni rozgrzewam niewielką ilość oleju i smażę cienkie naleśniki.
Truskawki obieram , przesypuję cukrem, rozgniatam. Poza sezonem można wykorzystać truskawki mrożone lub z puszki. Serek rozgniatam z odrobiną mleka, dodaję truskawki, mieszam, sprawdzam, czy dość słodki.
Usmażone naleśniki smaruję truskawkowym serkiem i zwijam w rulony.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mniamciu, ale pycha!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    miałam wczoraj są świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    pięknie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    poproszę o jednego :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    już są świeże truskawki więc wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !