Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona golonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonki 2 szt
sól
pieprz
biała fasola 1 puszka
tymianek 2 łyżeszki
cebula 500 g
olej 4 łyżki
kapusta kiszona 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona golonka

Golonki natrzeć przyprawami, odstawić na całą noc.
Cebulę posiekać.
Kapustę rozdrobnić, wymieszać z 1/2 cebuli.
Brytfankę nasmarować 1/2 oleju.
Włożyć kapustę i golonki.
Wlać 2/3 szkl wody, piec 2 i 1/2 godz w 180 stop.
Usmażyć na oleju resztę cebuli, wymieszać z osączoną fasolą i tymiankiem.
Dodać 10 minut przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 12.07.2011 13:29
pyszne
gacopierz23 18.10.2010 21:07
coś dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak