Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w folii (dle jednej osoby).

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 1
cebulka 1 średnia
pieczarka 1 duża
Kucharek przyprawa uniwersalna
sok z cytryny
olej 1 łyżka
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w folii (dle jednej osoby).

Filet myjemy, nacieramy kucharkiem i układamy na folii aluminiowej spożywczej. Wcześniej rozprowadzamy na folii łyżkę oleju. Cebulkę kroimy na drobno i posypujemy nią rybę. To samo robimy z pieczarką. posypujemy to jeszcze szczyptą lub dwoma kucharka i polewamy keczupem. Folię zawijamy z dwóch stron tak by jedzenie zapieczętować szczelnie, ale w środku żeby pozostało troszkę wolnej przestrzeni. Wstawiamy to na blasze do pieca i pieczemy ok pół godziny na dużym ogniu.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak