Sposób przygotowania

- suszone grzyby leśne zalać gorącą wodą i zostawić na noc, rano ugotować około godziy w osolonej wodzie, przekręcić przez maszynkę, doprawić solą i pieprzem, dodać podsmażoną na łyżce oliwy cebulkę
-karkówkę rozbić, posolić z obu stron
-na każdy plaster karkówki nałożyć część mięsa mielonego (doprawionego jak na kotlety), na to grzyby, plaster sera, pietruszkę i zwinąć w roladę. Obwiązać nitką dookoła
-rolady ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym
-żurawinę wymieszać z keczupem i powstałym sosem zalać mięso
-zapiekać w temp 200 stopni około 1,5 godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !