Sposób przygotowania

Owoce namoczyć w wodzie,krótko zagotować, a po odsączeniu pokroić. Zmieszać z rodzynkami,łyżeczką cukru i łyżeczką bułki tartej. Rozbity płat mięsa posypać solą i pieprzem. Nadzienie położyć na środek,zwinąć pieczeń, owinąć nicią i zawiązać. W brytfannie roztopić 2 łyżki smalcu, opiec mięso,a następnie zalać je wywarem mięsnym i owocowym.Piec pod przykryciem w średniej temperaturze,obracając i polewając. Do sosu dodać śmietanę zmieszaną z łyżeczką mączki ziemniaczanej,dobrze zagotować i złagodzić smak dodając świeże masło.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !