Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie a następnie zalewamy nią mięso i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Następnego dnia, pieczemy razem z marynatą.
W czasie pieczenia od czasu do czasu polewamy marynatą mięso.
Marynatę najczęściej stosuję do drobiu. Piekę około 60 minut w 180 stopniach. Ale w marynacie świetnie czuje się też szynkę i krewetki, które póżniej smażę.
Marynata jest też doskonała do zapiekania na grillu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Bardzo ciekawy przepis:) Może kiedyś wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    zapraszam...dużo składników, ale jest bardzo smaczna :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Podoba mi się ta marynata, wykorzystam na pewno!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    bardzo się cieszę !
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jakie aromatyczne danie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    ekstra
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    świetna marynata
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    Bardzo ciekawa ta marynata
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    na pewno słodka ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !