Sposób przygotowania

Płaty karkówki umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać olej.
Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso delikatem.
Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm przepięknie wyglądają!;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !