Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy osuszamy oczyszczamy z błonek i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce i dodajemy do masy z wątróbki - mieszamy. Wbijamy jajka i dodajemy mleko mieszamy i dodajemy 2 szklanki mai i mieszamy do konsystencji - gęstej śmietany. Z ciasta pieczemy naleśniki. Teraz robimy farsz - marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę kroimy w drobną kostkę , szklimy na oleju i dodajemy marchewkę i na małym ogniu dusimy. Naleśniki układamy jeden na drugi - układając na jednym majonez a na następnym farsz... ostatni kawałek smarujemy majonezem i posypujemy startym serem :) - można też posypać startym jajkiem na twardo jak ktoś woli. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    borys

    Brzmi apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna210

    sam przepis jest super ale nazwa do mnie nie przemawia \"tort\" myślam ze to bedze coś na słodko ;)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie ,lubię wątróbkę .
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajnie ,lubię wątróbkę .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny pomysł!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !