Sposób przygotowania

W czystym wywarze rozpuszczamy kostke rosołową oraz barszczyk. Wrzucamy mieszankę warzywną, buraczki, przyprawy (czosnek) i gotujemy ok godziny. Następnie dokładamy fasolkę oraz zacierki. Gotujemy ok 30 minut (aż zacierki będą dobre). Koperek lub natkę siekamy drobno i wrzucamy na koniec. Nalewamy w miseczki, zaciągamy śmietną lub podajemy bez.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mój ulubiony.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    tez bardzo lubię barszcz ukraiński
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ja też uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładny kolorek ma:)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    smaczny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mój mąż dałby się pokroić za taki barszczyk :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    i smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo lubię barszcz ukraiński, ale wolę go na prawdziwym barszczu z buraków, a nie takim z torebki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    oczywiście! ale jak się nie ma co się lubi... ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwiagr

    miłe wspomnienie dzieciństwa, zupa babci, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !