Sposób przygotowania

Udka umyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju i maśle. Dodać pokrojoną marchew i cebulę. Chwilę posmażyć. Dodać ocet i bulion i zagotować. Dodać estragon. Dusić aż mięso będzie miękkie (ok. 40 min) Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęścić mąką i wlać śmietanę. Zagotować. Najlepiej smakuje z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Fajnie tak sobie odmienić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiosenka27

    Polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Muszę spróbować !
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Leonka

    Pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !