Sposób przygotowania

warzywa obieramy, ziemniaki, buraczki i kiełbase kroimy w talarki średniej grubosci. Marchewke kroimy w drobną kostke, cebule w krązki, kapuste szatkujemy. Piers z kurczaka kroimy w zgrabne kwadraciki i smażymy na 4 łyzkach oleju tak dlugo az beda miekkie i sie lekko miekkie, pod koniec smazenia doprawiamy jarzynką. Do garnka wkladamy 3 łyzki margaryny i ukladamy wartswowo: ziemniaki-cwiki-marchewki- cebule- kielbaske - kurczak i następną warstwe, na samą góre ukladamy kapuste. Doprawiamy pieprzem solą i jarzynką rownież warstwowo, prażymy pod przykryciem ok 1,5h co jakis czas mieszajac. Rewelacyjne!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    Ciekawe danie...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Abisay

    Musze takie zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    brzydkie, ale może być dobre;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    nieciekawie to wygląda ale w smaku może byc niezłe
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajna nazwa. jakaś regionalna dla tej potrawy?
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Co dom to inna nazwa :) u mnie mówimy na to duszaki, ale są też takie określenia jak prażonki, duszone, prażone itp :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !