Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

penne z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 40 dag
pieczarki 20 dag
szynka 10 dag
przecier pomidorowy 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: penne z pieczarkami

Pieczarki czyścimy wilgotną ściereczką, kroimy w plastry i odparowujemy na suchej patelni, dodajemy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy. Szynkę kroimy w kostkę i podsmażamy na osobnej patelni, dodajemy ją do grzybów, wlewamy wino i gotujemy bez przykrycia przez jakiś czas, następnie dodajemy zmieszany przecier pomidorowy z bazylią i wszystko mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. W między czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z resztą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 19.11.2010 17:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak