Sposób przygotowania

Wątróbki obtaczamy w mące wymieszanej z pieprzem i smażymy na rozgrzanym maśle na rumiany kolor. Po usmażeniu przekładamy na talerz. Do patelni z masłem pozostałym po wątróbce wlewamy sok jabłkowy, wsypujemy majeranek, troszkę cukru do smaku i dusimy, aż sos zgęstnieje (w razie potrzeby można dosypać troszkę mąki). Wrzucamy wcześniej usmażoną wątróbkę, chwilkę dusimy i można serwować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo mi się ten przepis podoba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tak nie probowalam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos pysznego
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cos pysznego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !