Sposób przygotowania

Drożdze rozetrzeć z 2 łyżkami ciepłego mleka , połączyć z resztą zwarzonego mleka , dodać mąkę, sól, jajka i dokładnie wymieszać. pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 20 minut do wyrośnięcia.Następnie rozgrzać tłuszcz i smażyć niewielkie placuszki na rumiano na niewielkim ogniu. Podawać posypane cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię podobnie ale z kefirem:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Okazuje się, że jak się mleko zważy to nie ma tragedi, bo można zrobić Twoje ołatki. Wyglądają super apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    na deser przepyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !