Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy około 2 łyżek oliwy z oliwek, szklimy cebulę uprzednio obraną i pokrojoną na kawałeczki później dodać mięso (posolone i popieprzone), obsmażyć, jak będzie mięso lekko zrumienione dodajemy kminek i lekko podsmażyć, szybko dodajemy wody aby kminek się nie spalił. Gotujemy-zdejmujemy powstałą pianę. Dodać włoszczyznę wymytą i obraną, pokrojoną, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy do miękkości mięsa. Jak mięso będzie miękki zupa gotowa. Przecedzić do uzyskanego wywaru dodać koncentrat pomidorowy, zaprawić mąką i śmietaną, lekko zagotować podawać z makaronem lub ryżem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !