Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć i usunąć pestki.Mięso pokroić w kostkę,cebulę w ćwiartki i smażyć do zarumienienia ze wszystkich stron.Włożyć śliwki doprawić solą,pieprzem,cukrem i gożdzikiem i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok.godz.Garnkiem potrzasać ale nie odkrywać.
Smacznego!
Ja tą potrawę robię w głębokiej patelni z grubym dnem i pokrywą żeby uniknąć przypalenia.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha ,a moga byc śliwki ze słoika?
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie wiem Iza bo nigdy nie robiłam w słoikach robię tylko marynowane a one chyba byłyby za kwaśne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pychotka
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Super obiadek:):)
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    cielęcinka ..... o tak poproszę....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szczerze to nawet jej nie kupuje ale by spróbować przepis warto to zrobić .
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię łączyć mmięso ze śliwkami, ale cielęciny jeszcze nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    coś niesamowitego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis na smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !