Sposób przygotowania

Pieczarki, cebulę i czosnek obierz i umyj. Cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka na gorący olej aby się podsmażyła. Czosnek drobno posiekaj i wrzuć do cebuli pod koniec jej smażenia. Pieczarki pokrój na niewielkie kawałki i wrzuć do usmażonej cebuli z czosnkiem. Pieczarki smaż około 40 minut. W tym czasie mocno się skurczą i wypuszczą wodę. Jeśli cała woda wyparuje, a pieczarki będą jeszcze twardawe, można podlać je przegotowaną wodą lub bulionem aby się nic nie przypaliło. Pod koniec smażenia, gdy już będą miękkie, dodaj sól, pieprz i ulubione zioła, np. oregano. Kajzerki przekrój na pół i z każdej połówki wyjmij środek bądź powgniataj wnętrze bułki aby powstał dołek. Następnie rozłóż równe porcje usmażonych i jeszcze ciepłych pieczarek do 8 połówek i przykryj serem. Włóż zapiekanki do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 7-10 minut. Najlepiej smakują z odrobiną keczupu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !