Sposób przygotowania

Mięso kroimy na kawałki i nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Odstawiamy. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, paprykę oczyszczamy i też kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miski, mieszamy. Dodajemy ocet winny i odrobinę oleju. Dodajemy odrobinę czosnku suszonego w płatkach i suszone pomidory. Układamy w misce na przemian mięso i pomidory z papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny. Ja zamarynowałam mięso wieczorem, aby idealnie przeszło przyprawami. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i jeszcze posypujemy odrobinę suszonymi pomidorami z bazylią.
Zapiekamy w 180 C około 40 minut, polewając w między czasie mięso powstałym sosem.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej z papryką, pomidorami i ogórkiem i odrobiną octu winnego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Karkówka często gości na naszym stole, wszyscy ją lubimy. Twoja zapowiada się pysznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !