Sposób przygotowania

Kurczaka sprawić i podzielić na części. W rondlu rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć mięso. Gdy się zrumieni, zalać szklanką gorącego rosołu, dodać sól. Dusić pod przykryciem ok. 20 minut. W międzyczasie rozgrzać na patelni łyżkę oleju i lekko podsmażyć pokrojoną w plastry cebulę. W pozostałym rosole rozprowadzić łyżkę mąki, rozmieszać na gładką masę. Wlać do gorącej potrawy i mieszając doprowadzić do zagęszczenia sosu, dodać lekko zrumienioną cebulę, chwilę poddusić. Wyłożyć kurczaka na półmisek, obłożyć cebulą, posypać posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !