Sposób przygotowania

Mięso, umyć, osuszyć, doprawić sola, pieprzem i kminkiem. Marchew, seler, cebule i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Na dno żaroodpornego naczynia nalać wody, włożyć mięso, dodać warzywa. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 50-60 minut. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewać piwem. Po upieczeniu pozostawić w cieple. Sos: Warzywa i sos z pieczenia przetrzeć przez sito. Ubijać, dodając stopniowo kawałki zimnego masła aż będzie zawiesisty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami z majerankiem lub pyzami, czerwona kapusta lub kapusta po bawarsku. SMACZNEGO :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !