Sposób przygotowania

Mięso podzielić na 6 porcji. Zbić trochę tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce.

Sos
grzyby oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę, obrać pokroić w ósemki. Grzyby i cebulę zalewamy wywarem i gotujemy do miękkości. Wywar przecedzić i ostudzić, grzyby posiekać. Z mąki i masła, zrobić białą zasmażkę, dodać ostrożnie wywar, ciągle gotować, mieszając.

Do gotowego wywaru dodajemy grzyby, pietruszkę, śmietanę, przyprawy, dokładnie mieszając. Mięso oprószyć mąką, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso przekładamy do sosu i dusimy kilka minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !