Sposób przygotowania

Inspiracje kuchnią prowansalską .
Zalać herbatę lawendową wrzątkiem - parzyć 3 minuty, odcedzić i ostudzić . Dzwonka łososia ułożyć w zamykanym pojemniczku . Sok wyciśnięty z cytryn zmieszać z olejem , solą lawendową , miodem , herbatą i pieprzem .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 4 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ).
Wyjąć z marynaty , Osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .Posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej . Smażyć łososia na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło.
Podawać z ziemniakami podsmażonymi na rumiano lub frytkami.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    coś pięknego i zarazem smacznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    istna fantazja smaku :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Super przepis i piekne zdjęcia az chce sie to zjesc
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna rybka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !