Sposób przygotowania

Z mąki, 4 jajek, szczypty soli i wody zagnieść ciasto. Powinno być jednolite i dość gładkie. Na mokrą deskę rozlać część ciasta i drewnianą łyżką odcinać porcje ciasta do gotującego się, lekko osolonego wrzątku. Kluski gotować przez około 5 minut. Następnie wyjąć je łyżką cedzakową i podsmażyć. Masło roztopić na patelni z dwoma jajami i śmietaną. Doprawić do smaku cukrem. Sosem polać kluski, podając je z dodatkiem świeżych owoców.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować ten przepis bo zapowiada się świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    muszą być bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm smaczne kluseczki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne są te kluseczki, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !