Sposób przygotowania

Szczaw osączyć na sicie z zalewy. Masło stopić w rondlu, poddusić szczaw. Mąkę dokładnie wymieszać z kilkoma łyżkami bulionu, dodać do szczawiu.
Mieszając, wlać pozostały bulion. Gotować na małym ogniu ok. 10 minut (aż zupa zgęstnieje). Zdjąć z ognia. Dodać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Płatki migdałowe wsypać na suchą, rozgrzaną patelnię. Podsmażyć na złoty kolor. Przed podaniem posypać zupę płatkami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    bardzo oryginalne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !