Sposób przygotowania

Zwane inaczej Jajkami poszetowymi .Polane delikatnym sosem jajecznym
Wlać do woreczków po łyżeczce oleju i natłuścić je od środka .Wbić jajka . Zawiązać woreczki nitką i wrzucić do wrzątku .Gotować 3,5 minuty obracając woreczki.
W tym czasie w rondelku rozgrzać masło , wsypać mąkę , zamieszać - wlać po woli zmieszane ze śmietanką żółtko i wodę . Energicznie mieszając doprowadzić do zgęstnienia sosu. Lekko osolić ( trzeba uważać przy robieniu bo jeśli się nie dość energicznie miesza to zrobi się jajecznica nie sos ) .
Podaję z ziemniakami z wody i szparagami ( w sezonie świeże gotowane po za sezonem ze słoiczków .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katoda

    Hmm.. ciekawe...
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    apetyczne jajeczko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !