Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i przeciąć na całej powierzchni na 2 części. Na talerzu wymieszać mąkę, paprykę, sól i pieprz. Obtoczyć w niej plastry mięsa, po czym strzepać nadmiar.
Na dużej patelni rozgrzać olej, zrumienić eskalopki z obu stron i przełożyć na talerz. Na patelnię wlać bulion i zagotować. Dodać masło i pozostawić na średnim ogniu przez 1-2 minuty, mieszając przy tym drewnianą łyżką bardzo dokładnie, aby rozpuścić całość, która przywarła do dna patelni. Wlać śmietankę i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Mięso włożyć do sosu i dusić przez kilka minut, aż całość zgęstnieje. Całość świetnie pasuje do ziemniaków z wody. Podawać po 2 eskalopki na osobę, starając się dopasować obie części jednego fileta ;). Można posypać natką, o czym stale zapominam...

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    jeszcze nie jadłam lecz na pewno to nastąpi w najbliższym czasie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmniammmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !