Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z boczniaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 30 dag
bazylia świeża
ocet
oliwa
sól i pieprz do smaku
boczniaki 50 dag
mąka do panierki
jajko
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z boczniaka

Umyj i osusz pomidory. Pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj posiekaną bazylię. Skrop octem i oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Oczyść (pocierając papierowym ręcznikiem ) boczniaki. Grzyby obtocz w mące, zanurz w roztrzepanym jajku i panieruj w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.07.2011 15:08
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak