Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąba,wkładamy ja do garnka z wodą i odparzamy.Odrywamy delikatnie odparzone liście.Ryż gotujemy do półtwardości.Wystudzony ryż łączymy z mięsem,przyprawami.Dodajemy do farszu zeszkloną na oleju,pokrojoną w kostkę cebulę.Farsz wkładamy w liście kapusty i dokładnie zawijamy.Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty,następnie układamy uformowane gołąbki,wlewamy wodę tak aby zakryła wszystkie gołąbki.Podczas gotowania dodajemy troszkę pieprzu mielonego, kostkę rosołową i startą marchewkę.Gotujemy pod przykryciem na mniejszym ogniu.Gdy kapusta będzie miękka dodajemy 3 łyżeczki przecieru pomidorowego i gotujemy jeszcze 10-15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam gołąbki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    gołąbki mam na nie ochotę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    jak zawsze zajmują u mnie pierwsze miejsce :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    fajne, fajne...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !