Sposób przygotowania

Skrzydelkom odcinamy czesci lotne, pozostale czesci myjemy i osuszamy recznikiem papierowym. Mieso ukladamy w zaroodpornym, niewielkim naczyniu. Cebule i czosnek obieramy, myjemy i osuszamy. Cebule kroimy na pólpiorka, czosnek przeciskamy przez praske. Przygotowujemy sos: do szklanki wlewamy ciepla wode, rozpuszczamy w niej vegete i cukier. Do bulionu dodajemy sos sojowy, czosnek i pozostale przyprawy, mieszamy. Przygotowanym sosem zalewamy, ulozone w formie skrzydelka. Calosc posypujemy cebula i oregano. Wstawiamy do dobrze rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez okolo godzine w 190 stopniach, co najmniej dwukrotnie przewracajac skrzydelka podczas pieczenia. Przez pierwsze 15 minut, piec pod przykryciem z folii do pieczenia

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    wszamałabym takie skrzydełka :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię doprawiać mięsa i sosy sosem sojowym, nadaje świetnego smaku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !